Bloeien wanneer je niet meer kunt groeien

Gelukkige werknemers, dat wil elke organisatie. En een stuk van dat geluk komt met ambitie en perspectief. Veel werknemers denken dan aan groeien in de lengte; meer, beter en hoger. Maar wat als die rek er niet meer is? Hoe kun je dan werknemers stimuleren om het beste uit zichzelf te blijven halen? Voor gemeente Amsterdam ontwikkelden we een toolkit voor managers die handvatten biedt om medewerkers eigenaar te maken van hun eigen loopbaan. Niet alleen omhoog, ook in de breedte.

Toolkit

De Vooruitkijker

De toolkit bestaat uit twee tools die een teammanager ondersteunen in het coachen van een werknemer op loopbaanontwikkeling; een test en een waaier. De test is volledig gebaseerd op contextmapping onderzoek onder de eigen medewerkers. De uitkomst van de test is een kleur voor de medewerker, die correspondeert met een type persona’s, en een startpunt is voor gesprek. De waaier biedt handvatten voor de manager om de medewerker eigenaar te laten maken van hun eigen loopbaan.

De houding van de teammanagers is 180 graden gedraaid. Ze hebben hun hart voor dit deel van hun werk geopend. Er is hoop ontstaan.
Zelf op onderzoek uit

Co-creatie

Naast diepte onderzoek met medewerkers hebben we teammanagers en HR-medewerkers laten meedoen in dit traject. Zij zijn aan de slag gegaan als Razende Reporters en hebben meegedacht in co-creatie sessies.

Meer weten?

Mail Roos