Co-creatie op maat

Werkvorm

Zijn jullie op zoek naar een vorm om in échte co-creatie een diverse groep stakeholders samen te brengen? Of hebben jullie meer behoefte aan die collectieve intelligentie maar heb je de juiste structuur hiervoor nog niet gevonden? Bij Muzus ben je aan het juiste adres!

Echte co-creatie

In alle projecten die we doen brengen we groepen stakeholders samen; experts, wetenschappers, ervaringsdeskundigen, bewoners en andere betrokkenen: iedereen spreekt een andere taal en iedereen is expert op een eigen gebied. Echte co-creatie tijdens een sessie ontstaat alleen wanneer iedereen zich gehoord voelt en als er een logische structuur en focus is tijdens de sessie. De afgelopen 16 jaar heeft Muzus het proces van co-creatie geoptimaliseerd en hier een eigen draai aan gegeven.

Regelmatig krijgen wij dan ook de vraag om onze expertise in te zetten voor het ontwikkelen van prikkelende en doeltreffende ontwerp sessies.

Zo ontwikkelden we voor de Provincie Zuid Holland een werkvorm waarin beleidsmakers, wetenschappers, professionals en betrokkenen samen kunnen komen om, gebruikmakend van op maat gemaakte templates en tools, de inhoud voor de Healthy Society Map samen te stellen. Wij hielpen met het bepalen van een heldere focus, ontwikkelden een stappenplan, het draaiboek, gelamineerde posters en templates. Kortom een totaalpakket wat nodig is voor een goede co-creatie sessie. Deelnemers zijn enthousiast over de werkvorm en zien dit door de structuur bovendien ook als een goed netwerkmoment.

Gedurende 3 themasessies hebben we deze werkvorm geoptimaliseerd en het ‘train-the-trainer’ principe toegepast waardoor de opdrachtgever zelf de komende sessies kan begeleiden.

Praktische informatie

  • Deelname: 5-20 deelnemers per sessie
  • Locatie: Overal, ook bij ons op kantoor.
  • Duur: 1 of meerdere dagdelen voor de sessie, voorbereidingstijd in overleg

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur een mailtje naar Emmy

[email protected]