In-company

Social Design Sprint

Hebben jullie een taai maatschappelijk vraagstuk dat wel wat ontwerpkracht kan gebruik? Onze social designers vliegen in voor een dag! Een hele dag werken twee van onze ervaren social designers samen met jullie aan een maatschappelijk vraagstuk waarvoor jullie nieuwe perspectieven en andere oplossingen kunnen gebruiken.

Hoe werkt het?

Ter voorbereiding vragen we je het een en ander toe te sturen en ook plannen we minimaal één online overlegmoment om samen door het sociale vraagstuk te lopen. ‘Waar ligt nu echt het probleem en waarom is het zo complex en moeilijk op te lossen? ‘Wat hebben jullie al geprobeerd?’ zijn vragen die we dan onder andere gaan stellen. Deze voorbereiding is cruciaal zodat onze ontwerpers alvast bekend kunnen raken met het vraagstuk en ze op maat het een en ander voor kunnen bereiden.

Hoe de Social Design Sprint anders is dan een workshop? De focus van deze dag ligt niet op het uitgebreid overbrengen van onze kennis met betrekking tot een ontwerpende aanpak en ook geven we geen theoretische achtergrond over de methodologieën. Natuurlijk nemen we je mee in wat we doen en bereiden we het zo voor dat jullie zelf ook aan de slag gaan. Maar de focus ligt echt op jullie vraagstuk waarbij onze ontwerpers jullie actief helpen met het genereren van nieuwe invalshoeken en oplossingen.

Anders dan bij een workshop is de groepsgrootte maximaal 6, op deze manier kunnen we gefocust aan het vraagstuk werken.

Aan het einde van de dag hebben jullie:

  • Een totaal nieuw perspectief op je vraagstuk
  • Genoeg inspiratie en aanknopingspunten om zelf met frisse energie verder aan de slag te gaan met het vraagstuk
  • Ervaren hoe je een ontwerpende aanpak concreet kunt inzetten om tot andere inzichten te komen
  • Kennisgemaakt met Muzus en tal van inspirerende voorbeeldprojecten van social design in jouw domein.
  • Ideeën voor hoe je andere complexe sociale vraagstukken eventueel ook aan kunt pakken.

Een week na de Social Design Sprint hebben we nog een online sessie van 45 minuten. Gedurende deze sessie nemen we kort de tijd om te reflecteren op de dag en helpen we jullie met eventuele vragen die achteraf nog boven komen drijven.

Deze dag is overigens ook perfect voor als jullie twijfelen over een samenwerking met Muzus en je eerst een voorproefje wilt.

Praktische informatie

  • Deelname: 1-6 deelnemers
  • Locatie: Overal, ook bij ons op kantoor.
  • Duur: 1 dag

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op door te mailen naar

[email protected]