Focussessie inkomensondersteuning

Bijstand, uitkering of toeslagen. Krijg jij ze?

We zijn op zoek naar mensen die ervaringen hebben met (een vorm van) inkomensondersteuning. Zoals de bijstand, uitkeringen en toeslagen. In een eerste sessie wisselen we ervaringen uit en denken we na over wat jij belangrijk vind in inkomensondersteuning.
In een tweede sessie kijken we naar opties voor nieuwe inkomensondersteuning.

Ben jij iemand die jouw verhaal of ervaring wilt delen? Meld je hier aan. 

Wat houdt meedoen in?

  1. Meld je aan via de vragenlijst.
  2. Muzus neemt contact met je op om de sessie in te plannen.
  3. Je ontvangt een week van tevoren via de post een pakketje met voorbereiding voor de sessie. De voorbereiding vul je in voor de sessie plaatsvindt.
  4. Tijdens de sessie wisselen we samen met 6-8 anderen ervaringen uit. We denken na over wat jullie belangrijk vinden bij inkomensondersteuning.
  5. We nemen in augustus of september weer contact met je op. We bespreken of je wilt meedoen aan de tweede sessie in september.
  6. Na afloop ontvang je een VVV tegoedbon.

 

Wil je meer weten over het onderzoek? Je vindt hier meer informatie.

Aanmelden voor de sessie

Over dit project

De manier waarop inkomensondersteuning is geregeld is niet altijd helder voor iedereen. In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoeken we toekomstige stelsels van inkomensondersteuning. We halen behoeften en ervaringen op van mensen die ervaring hebben met (een vorm van) inkomensondersteuning. Op basis hiervan willen we samen nieuwe stelsels ontwerpen en toetsen.

Wat gaan we doen?

Aan hand van twee sessies willen we tot duurzame oplossingen komen voor de toekomst. De eerste sessie gaat over wat ervaringsdeskundigen belangrijk vinden in de inkomensondersteuning, welke dilemma’s zij zien en wat ze graag opgelost zien. De tweede sessie gaan we in op de ontworpen stelselvarianten. Waar zien zij verbeteringen? Welke mogelijkheden zien zij?

Heb je vragen over dit project? Neem contact op met Rins.

Meer weten?

Mail Rins