De VvE Zonnecoach

1 op de 10 woningen in Nederland is een appartement in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Hier ligt duidelijk een grote kans om energiebesparing te versnellen. Alleen, hoe verleid je een groep individuen met gevarieerde behoeften om collectief stappen te nemen? Hoe zorg je dat een groep bewoners actie onderneemt?

De zonnecoach

Uit onderzoek blijkt dat VvE-leden vaak afhaken door het diffuse proces. Ook twijfelen zij of ze de investering tijdig terugverdienen. Onze oplossing De Zonnecoach begeleidt collectieven op juridisch, economisch en technisch vlak. Inmiddels zien we op steeds meer zonnepanelen op VvE daken.

Je rol binnen het collectief

Vanuit behoeftenonderzoek onder VvE-leden, ontwikkelden we een set van 4 persona’s. Elke persona representeert de behoeften van een groep mensen en is uniek qua duurzame drijfveer en rol binnen het collectief. Deze persona set was startpunt van conceptontwikkeling van de de VvE zonnecoach, welke we ontwikkelden in co-creatie met stakeholders. De VvE Zonnecoach begeleidt VvE’s. Van advies, besluitvorming tot en met de selectie van de beste installateur.

 

Meer weten?

Mail sanne