Training

Workshop

Leer en ervaar de basis van ons werk in onze workshops. Wij vertellen je de basis en zetten je aan het werk, zodat je dit echt in de vingers krijgt. Heb je een eigen casus, dan passen we het daar direct op toe. Je kunt kiezen uit drie standaard workshops, of ze combineren als je wilt! We organiseren elke workshop 1x per jaar, waar je je individueel op kunt inschrijven. Daarnaast kun je als organisatie ons uitnodigen om dit bij jullie te geven.

Standaardworkshop

Verdiepen

Je wilt met je team innoveren en je verdiepen in de leefwereld van jullie doelgroep. Je wilt leren hoe je tot inspirerende inzichten komt vanuit behoeften en ervaringen van échte mensen.  Deze hands-on workshop introduceert contextmapping, laat zien hoe je individuele dromen, wensen, angsten en ideeën van mensen onderzoekt en samenbrengt om uitdagingen vanuit behoeften op te lossen en inzichtelijk te maken.

Van methodiek tot toepassing. Tijdens deze twee dagen leer je contextmapping toepassen aan de hand van een casus. Leer basisprincipes, praktische tips en praktijkvoorbeelden om zo tot vernieuwende inzichten te komen.

Standaardworkshop

Verbeelden

Jouw inzichten maken verandering als ook anderen begrepen wat de behoeftes en ervaringen zijn van de doelgroep, ook al hebben zij hen niet gesproken. Daarnaast moeten ze actiegericht zijn: de inzichten moeten concrete handvatten geven voor verandering. Deze hands-on workshop introduceert stakeholdermaps, persona’s, klantreizen, infographics, praatplaten en service design blueprints om van design research tools de basis van jouw innovatie te maken.

In deze twee dagen leer je welke data je nodig hebt om jouw verhaal rijk te verbeelden. Zo leer je verschillende technieken om je verhaal te visualiseren én te presenteren.

Standaardworkshop

Vernieuwen

Je wilt met je team iteratief oplossingen leren bedenken, innoveren en veranderen. Je wilt leren hoe je in co-creatie met je doelgroep en prototypes nieuwe concepten kunt ontwikkelen. En vooral dat je door het samen te doen een groter draagvlak hebt voor je concept en je slagingskans vergroot. Deze hands-on workshop introduceert design thinking en design doing, laat zien hoe je vanuit behoeften en ervaringen nieuwe concepten ontwikkelt.

Tijdens deze twee dagen leer je eigen creativiteit aan te spreken en leer je concepten ontwikkelen in co-creatie met je doelgroep, zodat ze aansluiten bij hun behoeften en ervaringen. Van kwantitatieve- en kwalitatieve ideegeneratie, evaluatie met prototypes tot een testplan!

Praktische informatie

  • Deelname: individueel of als groep (vanaf 8 personen)
  • Locatie: Fysiek op locatie. Online kan ook, maar raden we af.
  • Duur: 1-4 dagdelen

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op door te mailen naar

academy@muzus.nl