De ontwerpende aanpak

Training

Versterk je eigen maakkracht. Leer kijken als een ontwerper en leer je eigen creativiteit te gebruiken in je dagelijkse werk.

Want hoe kom je los van het silo-denken en kun je op een verfrissende manier naar een vraagstuk kijken? Of hoe kun je op een doeltreffende manier belevingsonderzoek doen naar jouw doelgroep? En hoe kun je je eigen maakkracht inzetten voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken?

Van dit soort vragen gaat ons Muzus-hart sneller kloppen. Welkom bij onze trainingen! Dagelijks zetten wij de ontwerpende aanpak in met als doel verandering voor een betere samenleving van morgen. We stellen het leven van mensen centraal, want alleen zó maak je blijvende impact.

Workshop

Versterk je maakkracht

  • Een greep uit onze kennisgebieden: Verdiepen: Contextmapping, behoefte-onderzoek, action-research, Speculative Design
  • Verbeelden: Klantreizen, Persona’s, infographics, storytelling Vernieuwen: Co-creatie, Ideeën generatie, Prototyping
  • Overkoepelend: Social design, Service Design, Design thinking De mens centraal in o.a. beleid, armoede, LvB, inburgering, LOB

Heb jij een specifieke vraag of methode waar je meer over wilt leren? Laat het ons weten en wij denken met je mee over een passende vorm om het jou of je team te leren.

Of heb je helemaal geen specifieke vraag, maar wil je wel graag ervaren wat een ontwerpende aanpak voor jou kan betekenen? Ook dan mag je ons mailen en denken we graag met je mee.

[email protected]

Hoe meer we met z’n allen in de toekomst gebruik gaan maken van een ontwerpende aanpak en onze maakkracht omarmen, hoe meer we kunnen betekenen voor de samenleving van morgen. Daar doen we het voor!

Standaard training

Verdiepen

Je wilt met je team innoveren en je verdiepen in de leefwereld van jullie doelgroep. Je wilt leren hoe je tot inspirerende inzichten komt vanuit behoeften en ervaringen van échte mensen.  Deze hands-on workshop introduceert contextmapping, laat zien hoe je individuele dromen, wensen, angsten en ideeën van mensen onderzoekt en samenbrengt om uitdagingen vanuit behoeften op te lossen en inzichtelijk te maken.

Van methodiek tot toepassing. Tijdens deze twee dagen leer je contextmapping toepassen aan de hand van een casus. Leer basisprincipes, praktische tips en praktijkvoorbeelden om zo tot vernieuwende inzichten te komen.

Standaard training

Verbeelden

Jouw inzichten maken verandering als ook anderen begrijpen wat de behoeftes en ervaringen zijn van de doelgroep, ook al hebben zij hen niet gesproken. Daarnaast moeten ze actiegericht zijn: de inzichten moeten concrete handvatten geven voor verandering. Deze hands-on workshop introduceert stakeholdermaps, persona’s, klantreizen, infographics, praatplaten en service design blueprints om van design research tools de basis van jouw innovatie te maken.

In deze twee dagen leer je welke data je nodig hebt om jouw verhaal rijk te verbeelden. Zo leer je verschillende technieken om je verhaal te visualiseren én te presenteren.

Standaard training

Vernieuwen

Je wilt met je team iteratief oplossingen leren bedenken, innoveren en veranderen. Je wilt leren hoe je in co-creatie met je doelgroep en prototypes nieuwe concepten kunt ontwikkelen. En vooral dat je door het samen te doen een groter draagvlak hebt voor je concept en je slagingskans vergroot. Deze hands-on workshop introduceert design thinking en design doing, laat zien hoe je vanuit behoeften en ervaringen nieuwe concepten ontwikkelt.

Tijdens deze twee dagen leer je eigen creativiteit aan te spreken en leer je concepten ontwikkelen in co-creatie met je doelgroep, zodat ze aansluiten bij hun behoeften en ervaringen. Van kwantitatieve- en kwalitatieve ideegeneratie, evaluatie met prototypes tot een testplan!

Praktische informatie

  • Deelname: individueel of als groep (vanaf 8 personen)
  • Locatie: Fysiek op locatie. Online kan ook, maar raden we af.
  • Duur: 1-4 dagdelen

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op door te mailen naar

[email protected]