Contextmapping Skills

Waarom meedoen?

Verken de behoeften en ervaringen van je (toekomstige) gebruikers en ontdek nieuwe manieren om je communicatie, marketing, producten en diensten te verbeteren. Muzus Academy geeft jaarlijks het keuzevak ‘Contextmapping Skills’ aan MSc. studenten Industrieel Ontwerpen (TU Delft) in samenwerking met prof. dr. P.J. Stappers.

Een team van vier tot vijf studenten werkt een half jaar aan een vraagstuk vanuit het bedrijfsleven. Ze verdiepen zich middels contextmapping interviews in 8-10 participanten, verbeelden empathisch inzicht in frameworks als klantreizen en persona’s en vernieuwen met kansrijke richtingen voor innovatie voor je organisatie.

Het keuzevak biedt bedrijven de mogelijkheid om kennis te maken met de contextmapping methode. Gedurende het project neemt Muzus de rol van onderwijzer, coach en projectleider aan om de beste leerweg voor studenten te verenigen met hoge kwaliteit van de resultaten.

augustus 2024 - januari 2025

Tijdspad

Case beschrijving: definitief geformuleerd door Muzus en de organisatie

Kick-off met studenten en het bedrijf: Samen het vraagstuk verkennen en de focus definitief vaststellen. Het bedrijf biedt 5 participanten voor interviews. Studenten ontwikkelen onderzoeksmateriaal en werven zelf 5 participanten. Het bedrijf is beschikbaar voor aanvullende vragen

Contextmapping interviews. Studenten houden 8-10 contextmapping interviews. Het bedrijf kan mee om inzicht uit eerste hand te horen of kennis te maken met de methode! Vervolgens analyseren studenten te resultaten; ze zoeken naar patronen en clusters in behoeften en ervaringen.

Tussenpresentatie met studenten en het bedrijf. De studenten presenteren eerste inzichten. Verwachtingen worden uitgesproken en einddoelen gezet.

Interactieve eindpresentatie op de TU Delft met studenten en het bedrijf. Studenten delen inzicht en eindresultaten voor een goede kennisoverdracht van onderzoek naar praktijk.

Praktische informatie

  • Deelname: 8 bedrijven
  • Locatie: TU Delft, bij jullie op kantoor en online
  • Periode: augustus 2024 – januari 2025
  • Kosten: nog te bepalen

Meer weten? Bekijk dan onze flyer.

Wil je je alvast aanmelden of heb je nog een vraag? Neem contact met ons op via:

[email protected]