Menu
Menu

Het hele gezinsleven staat op z’n kop als er iemand ziek is. Het is moeilijk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. En hierover praten gaat niet altijd vanzelf. Wat vertel je? Durft jouw kind te vragen of papa, mama, broer of zus weer beter wordt?

 

Praatpakket over ziek zijn

Dit pakket helpt jou en jouw kinderen om te praten over ziek zijn. Rizzo uit de ruimte ontdekt samen met jullie hoe jullie omgaan met ziekte in je gezin. Maak, doe, vertel en geef elkaar ruimte om te praten over hoe het met iedereen gaat. Download het pakket met opdrachtjes en ga samen aan de slag!

Ontmoet Rizzo

Op een planeet hier héél ver vandaan, woont Rizzo het ruimtewezentje. Rizzo is op aarde geland om mensen te helpen door goed naar mensen te luisteren en van ze te leren. Ze heeft gehoord dat er in jouw gezin iemand ziek is.

> Download het verhaal

Aan de slag met Rizzo!

Heb je het verhaal van Rizzo gelezen? Rizzo wil jullie graag beter leren kennen door samen een aantal opdrachtjes te doen! Vind in het pakket de opdrachtjes, inclusief instructies voor de ouder. ‘Beep beep!’

> Download het pakket

Tips voor ouders

Het kan als ouder moeilijk zijn om met je kind een gesprek te beginnen over ziekte. Download hier tips voor ouders over praten met je kind.

Ontwikkeld in co-creatie met de doelgroep

In opdracht van Naasten in Beeld, in co-creatie met professionals en gezinnen die het zelf hebben meegemaakt.

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft