Menu
Menu

Zonnecoach verleidt VvE’s om zonnepanelen te delen

De VvE zonnecoach is online!

www.deVvEzonnecoach.nl

Collectief als kans

1 op de 10 woningen in Nederland is een appartement in een VvE. Enpuls ziet hierin een nieuwe kans om energiebesparing te versnellen. Uitdaging: hoe verleid je deze gevarieerde groep om collectief stappen te nemen?

Uit ons onderzoek blijkt dat VvE-leden vaak afhaken door het diffuse proces. Ook twijfelen zij of ze de investering tijdig terugverdienen. Onze oplossing? De Zonnecoach. Deze begeleidt collectieven op juridisch, economisch en technisch vlak. Inmiddels zien we op steeds meer daken zonnepanelen. Wél zo groen.

huis eigenaren

vertaald in 4 persona’s

Co-creatie met VvE’s, leveranciers, uitvoerders en financiers

Vanuit onderzoek brengt Muzus de wensen en behoeften van VvE-leden met 4 persona’s in beeld: de gemeenschapsmens, de individualist, steentje bijdrager en de wereldverbeteraar. Elk uniek qua duurzame drijfveer en rol binnen de VvE. Voor de actie- en resultaatgerichte individualist zagen we de meeste kansen.

Vervolgens werkten we in co-creatie met alle stakeholders 3 businessmodellen uit. Hiervoor gebruikten we het Business Model Canvas. De VvE Zonnecoach bleek uiteindelijk dé beste oplossing.

Service blue print van kansrijke oplossingen

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft