Menu
Menu

Uitgaansgedrag als kans om overlast te verminderen

Op stap in de Leidsebuurt

Rondom het Leidseplein wordt veel overlast ervaren door omwonenden, horeca, de politie en ook het uitgaanspubliek zelf. Wildplassen, geluidsoverlast, rondzwervend afval en 3500 taxi’s beïnvloeden de sfeer in de nacht. De uitdaging? Hoe kan de Gemeente Amsterdam, vanuit inzicht in het gedrag van het uitgaanspubliek, werken aan oplossingen tegen overlast in deze buurt?

Deze uitdaging hebben we opgepakt in een samenwerking met DSP en Urban CODES met als resultaat waardevolle inzichten en ontwerpen voor gedragsverandering in de Leidsebuurt.

Bewoners betrekken als experts

­
Profielen van bezoekers

Klantreis van gedrag

Ontwerpen voor verandering van gedrag

Gedragsinterventie gekoppeld aan bezoekersprofiel

Diepte-interviews met uitgaanspubliek en co-creatie sessies ‘at night ‘ met bewoners en ondernemers hebben inzicht gegeven in de nachtelijke beleving van deze diverse doelgroepen. Hun ervaringen gekoppeld aan de overlastthema’s geeft interessante kansen om bezoekersgedrag te sturen en daarmee overlast te verminderen. Duidelijke, visuele markering in de buurt en het inzetten van voorbeeldfiguren als vloggers zijn voorbeelden om deze positieve impact te creëren.

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft