Menu
Menu

Kansen voor kinderen in armoede

Een project voor Gemeente Amsterdam

1 op de 5 huishoudens in Amsterdam leeft in armoede. De gemeente Amsterdam heeft een ruim aanbod aan regelingen hiervoor. Maar hoe zorgen we dat deze de doelgroep bereiken? En hoe activeren we mensen om zelf hun toekomst te bepalen?

Muzus verdiepte zich in de leefwereld middels 20 diepte interviews. We verbeelden inzicht als portemonnee én agenda. Omdat arm zijn tijd kost en een portemonnee vertelt wie of wat belangrijk is voor jou. Met dit inzicht als vertrekpunt, pitchen ambtenaren concepten om hun doelgroep beter te bereiken.

Deze agenda geeft een kijkje in de leefwereld van een fictief gezin op basis van behoeften van échte mensen. Op de achterkant staat ‘armoede op de agenda’. We presenteren een integrale gezinsaanpak met sleutelmomenten voor verandering.

“Soms vraag ik me wel af met alle afspraken die ik overal heb, hoe ik in vredesnaam nog moet werken.”

Tijdens het ontwerplab ontmoetten ambtenaren de doelgroep. Ze verdiepten zich in hun leefwereld en bedachten ideeën om hen beter te helpen in de toekomst. Uiteindelijk pitchten de teams hun idee aan de jury: de wethouder én de doelgroep. Het resultaat? Innovatie in het beleid vanuit de behoeften van de doelgroep!

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft