Menu
Menu

Kansen voor kinderen in armoede

Meer perspectief

1 op de 5 huishoudens in Amsterdam leeft in armoede. De gemeente Amsterdam heeft een ruim aanbod aan regelingen hiervoor. Maar hoe zorgen we dat deze de doelgroep bereiken? En hoe activeren we mensen om zelf hun toekomst te bepalen?

Muzus verdiepte zich in de leefwereld middels 20 diepte interviews. We verbeelden inzicht als portemonnee én agenda. Omdat arm zijn tijd kost en een portemonnee vertelt wie of wat belangrijk is voor jou. Met dit inzicht als vertrekpunt, pitchen ambtenaren concepten om hun doelgroep beter te bereiken.

“Soms vraag ik me wel af met alle afspraken die ik overal heb, hoe ik in vredesnaam nog moet werken.”

Perspectief voor iedereen

De agenda van armoede

Deze agenda geeft een kijkje in de leefwereld van een fictief gezin op basis van behoeften van échte mensen. Op de achterkant staat ‘armoede op de agenda’. We presenteren een integrale gezinsaanpak met sleutelmomenten voor verandering.

De agenda van armoede

Gevonden

In alle verhalen zijn drie situaties voelbaar, verbeeld als portemonnee. Je situatie bepaalt hoe je in het leven staat, welke mogelijkheden je zélf ziet om vooruit te komen en wat je hiervoor nodig hebt.

Elke portemonnee vertelt over het dagelijks leven van een Amsterdammer met zijn/haar kijk op werken.

Gevonden

Tijdens het ontwerplab ontmoetten ambtenaren de doelgroep. Ze verdiepten zich in hun leefwereld. Ze bedachten ideeën om hen beter te helpen in de toekomst. Uiteindelijk pitchten de teams hun beste idee aan de jury: de wethouder én de doelgroep. Het resultaat? Innovatie in het beleid vanuit de behoeften van de doelgroep! De verkregen empathie voor de doelgroep nemen de deelnemers mee in hun dagelijks werk.

Vernieuwen tijdens het ontwerplab

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft