Menu
Menu

Digitale ondersteuning van bureauloos samenwerken

Een project voor Microsoft

Microsoft Office365 is helemaal afgestemd op desktop. Maar wat als je werkzaam bent in de zorg? Of als je in de bouw, beveiliging of schoonmaak een “bureauloze professional” bent? Hoe deel je de informatie die je moet delen?

Hoe kan Microsoft deze deskless workers ondersteunen, zodat Office 365 ook voor hen een relevant platform is? Muzus heeft gekeken wat Microsoft deze professionals in hun workflow kan bieden.

Onze ontwerpers liepen mee met professionals in Zweden, België en Nederland: tijdens schaduwen en interviews hebben ze geleerd over samenwerking, mindsets en toegevoegde waarden voor de medewerkers. In het zorgtraject zijn daarbij specifiek ‘Design for Happiness’-theorieën meegenomen om ook emotionele journeymapping te creëren.

Al deze inzichten zijn verbeeld in klantreizen voor de verschillende sectoren.

‘Als je elkaar nooit ontmoet, kun je ook niet delen.’

Hoe verbind je professionals die niet in dezelfde ruimte werken? Hoe stel je samen doelen? Wat is belangrijk? Thema’s als (centrale) communicatie, gezondheid en interactie tussen collega’s blijken van belang. Niet een nieuw zorgsysteem, maar meer structuur voor meer werkgeluk. Het resultaat voor Microsoft? Nieuwe digitale oplossingsrichtingen voor bureauloos werken passend bij deze inzichten.

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft