Menu
Menu

Armoede op de agenda met de agenda van armoede

In opdracht van de Gemeente Amsterdam verkende Muzus de leefwereld van gezinnen in armoede om samen kansen te ontdekken voor een betere toekomst van kinderen. Het resultaat? Een agenda met twee kanten. De agenda van armoede vanuit de leefwereld van een fictief gezin. Én armoede op de agenda vanuit beleid met sleutelmomenten.

“Soms vraag ik me wel af met alle afspraken die ik overal heb, hoe ik in vredesnaam nog moet werken.”

In Amsterdam leeft 1 op de 5 gezinnen in armoede. Om kansen te ontdekken voor perspectief, duikt Muzus middels 20 thuisinterviews, in de leefwereld van armoede. Inzicht is verbeeld in de agenda van armoede: een kijkje in de leefwereld van een fictief gezin op basis van behoeften van échte mensen. Op de andere kant staat armoede op de agenda: een integrale gezinsaanpak met sleutelmomenten voor verandering.

De agenda van armoede

Armoede kost tijd. Altijd op zoek naar koopjes. Eerst 100x nadenken over de beste inzet van je weekbudget. Je moet wel. Beter dingen zelf doen, dan uitbesteden. Zelf maken als iets kapot gaat, zo goed en zo kwaad als het kan. Weinig geld voor vervoer. Uren speuren naar gratis spullen en activiteiten voor je kind. Alles om een zo onbekommerd mogelijke jeugd voor je kind en gelijke kansen voor de toekomst.

  • Spoorsingel 23
  • 2613 BE Delft